BARN & UNGDOM

I våra barn- och ungdomsgrupper får gymnasterna känna rörelseglädje utan krav på färdigheter och prestation.

Träningarna ger grundläggande färdigheter för fortsatt träning inom gymnastik och övrig idrott. Förutom gymnastik får gymnasterna även social träning genom att lära sig följa regler, vänta på sin tur och förstå instruktioner. Vi tränar gymnastiska grundrörelser med lekar och redskapsbanor med inslag av gymnastiska moment baserat på gruppens ålder.

Inför varje vår- och hösttermin släpper vi platserna till våra barn och ungdomsgrupper på bokningssidan.

Anmälan till vårterminen 2021 öppnar den 18 december klockan 08.00

VÅRA GRUPPER

MED ÖPPEN ANMÄLAN

Norrköpings GF har ungefär 25 barn- och ungdomsgrupper som tränar i idrottshallar runt om i Norrköping. Inför varje terminsstart släpper vi platserna till våra barn och ungdomsgrupper och det är även då ni kan se i vilka idrottshallar grupperna kommer att träna under terminen. Varje termin har 12 träningstillfällen och vi tränar inte under sport-, påsk- och höstlov.

Våra grupper är indelade efter ålder. Vissa åldrar överlappar varandra och det är upp till er om ni väljer att träna med yngre eller äldre barn baserat på vad ni tror passar bäst för just er gymnast! Det är inget krav att man ska ha den angivna åldern som grupperna heter, men detta är vår rekommendation. Ju äldre gymnasterna blir desto mer utmanande övningar tränar vi på.

 • Familjegymnastik 1-3 år

  Konceptet går ut på att barnet tillsammans med en vuxen genom lekar och hinderbanor tränar gymnastikens grundformer. Barnet utmanas motoriskt och får bland annat prova på att göra sina första kullerbyttor.
 • Familjegymnastik 3-5 år

  Tillsammans med en vuxen får barnet genom lek och hinderbanor utvecklas motoriskt samtidigt som de har en rolig stund tillsammans med sina föräldrar. I lekarna tränar barnet på bland annat färger och antal. Hinderbanorna innehåller gymnastiska övningar som framåt- och bakåtkullerbytta och stå på händer.
 • Familjegymnastik 5-7 år

  Denna grupp vänder sig till de barn som vill utvecklas vidare i gymnastiken med stöd av sina föräldrar. Barnet deltar tillsammans med en vuxen som aktivt ska kunna delta i uppvärmning, lekar samt hjälpa barnet att lära sig nya övningar i olika hinderbanor. Träningen kommer att vara lika jobbig och lärorik för barn som vuxna.
 • 4-6 år bamse

  Bamsegympa är rolig och allsidig motorisk träning för de allra minsta. I Bamsegympan får barnen prova på olika sätt att röra sig och använda kropp och knopp! Att krypa, åla, rulla och kanske uppleva lyckan i att göra sin första kullerbytta. Gymnasterna gympar själva utan sina föräldrar i hallen. Är ert barn inte redo att träna utan sina föräldrar rekommenderar vi familjegympan!
 • 6-7 år redskap

  Genom lek och redskapsbanor tränar gymnasterna på gymnastikens grundformer: åla, krypa, stödja, hänga, springa, gå, rulla, fånga, klättra och balansera. Vi använder oss av redskapen ringar, räck, rep, matta och satsbräda. De kommer att få prova på bland annat kullerbytta framåt & bakåt, brygga, handstående, hjulning och hoppa ljushopp på satsbräda.
 • 8-9 år redskap

  Genom lek och redskapsbanor tar vi tar med oss övningarna från 6-7 år och introducerar nya utmaningar som t.ex. förövningar till rondat, handvolt och flickis. Vi använder oss av redskapen ringar, räck, rep, matta och satsbräda.
 • 6-10 år killar

  I denna grupp blandar vi övningarna från 6-7 år och 8-9 år. Genom lek och redskapsbanor tränar gymnasterna på gymnastikens grundformer och utmaningar som t.ex. förövningar till rondat, handvolt, flickis och volt. Vi använder oss av redskapen ringar, räck, rep, matta, satsbräda och trampett.
 • 10+ grund

  Gymnasterna i gruppen övar på grunder som t.ex. kullerbytta framåt & bakåt, handstående, hjulning, rondat & brygga. Utöver grundträningen övar vi även på mer utmanande övningar som t.ex. flickis, handvolt och frivolt på trampett.
 • 10+ hopp&volt

  Gruppen är en fortsättningsgrupp till 10+ grund med inriktning Truppgymnastik. Enbart gymnaster som deltagit minst 1 termin i 10+ grund kan anmäla sig till 10+ hopp&volt.
 • 10+ barr&bom

  Gruppen är en fortsättningsgrupp till 10+ grund med inriktning Artistisk gymnastik. Enbart gymnaster som deltagit minst 1 termin i 10+ grund kan anmäla sig till 10+ barr&bom.
 • UG 13-16 år

  Gruppen tränar på övningar inspirerat från både truppgymnastik och artistisk gymnastik. Träning är byggd runt att både nybörjare och mer avancerade gymnaster ska få utmaning under träningarna. Under vissa träningar har gruppen inslag från andra angränsande dicipliner som cheerleading, parkour, tricking och dans.
 • Vuxengruppen

  Vi erbjuder träning för alla åldrar. När man är 17+ har vi en grupp som heter Vuxengruppen


FORTSÄTTNINGSGRUPPER


Om er gymnast går i en av våra barn- eller ungdomsgrupper och är intresserad av att komma till en av våra fortsättningsgrupper där vi inte har öppen anmälan, ska ni delta under våra rekommendationsdagar. För att ta sig till fortsättningsgrupperna är rekommendationsdagen det enda sättet att ta sig dit.

REKOMMENDATIONSDAG

FÖR GYMNASTEN SOM VILL HA MER UTMANING

Vill er gymnast ha mer utmaning i sin träning, eller är ni osäkra på vilken grupp som skulle passa er gymnast bäst: då är rekommendationsdagen ett tillfälle för er.

För att börja träna i en av våra fortsättningsgrupper, på breddsidan eller på tävlingssidan, behöver ni närvara under en av våra rekommendationsdagar. Under detta tillfälle kommer vi att träna på moment från barn- och ungdomsgymnastiken blandat med övningar från våra fortsättningsgrupper. Efter rekommendationsdagen kommer alla som deltagit få ett mejl med en rekommendation om vilken grupp som skulle passa bäst till nästa termin. Det kan vara en ny grupp eller en rekommendation till samma grupp ni tränat i tidigare. Detta är endast en rekommendation och ni blir inte automatiskt anmälda till någon grupp, ni måste själva gå in och göra er anmälan.

Denna dag är endast för våra befintliga medlemmar och information samt datum skickas ut via e-post. Rekommendationsdagarna arrangeras under en dag i maj/juni och i november/december.

ÅTERANMÄLAN

VÅRA MEDLEMMAR FÅR FÖRTUR

Alla som är medlemmar hos oss har förtur att återanmäla sig till någon av våra barn- och ungdomsgrupper, innan anmälan öppnas för allmänheten. I våra fortsättningsgrupper kan enbart befintliga gruppmedlemmar återanmäla sig.

Information gällande återanmälan för våra fortsättningsgrupper skickas ut från ansvarig verksamhetsledare.

AVGIFTER


BARNGRUPPER

Familjegymnastik 1-3 år, Familjegymnastik 3-5 år, Familjegymnastik 5-7 år, 4-6 år bamse, 6-7 år redskap, 8-9 år redskap, 6-10 år killar* och 10+ grund*.

Våra barngrupper tränar 1 timma per träning och tränar periodvis med totalt 12 tillfällen per termin. Träningsdagar och tider finns att se på bokningssidan när grupperna är bokningsbara vid terminsstart.

* betalar Licensavgift på 180 kr då de använder trampett i sin träning.UNGDOMSGRUPPER & FORTSÄTTNINGSRUPPER

10+ hopp&volt, Trupp 10+ Hopp&Volt fortsättning, AG 10+ Barr&Bom fortsättning och UG 13-16 år

Våra ungdomsgrupper och fortsättningsgrupper tränar 1.5 timmar per träning och tränar periodvis med totalt 12 tillfällen.


DIREKTANMÄLAN