VÄLKOMMEN TILL EN NY TERMIN I NORRKÖPINGS GF

Norrköpings GF har ungefär 60 grupper som tränar i idrottshallar runt om i Norrköping. Vi är glada över att det finns så många barn, ungdomar och vuxna som vill sprida rörelseglädje tillsammans med oss!

Ni har nu förhoppningsvis gjort en anmälan till en av våra grupper och ska ha mottagit ett bekräftelsemejl med en pdf till er angivna e-postadress. I denna pdf finns information om när terminen börjar samt kontaktuppgifter till huvudtränaren för gruppen.

En termin består av 10-12 träningstillfällen och majoriteten av grupperna tränar inte under lov och röda dagar. Vilka dagar som grupperna har uppehåll och vilken träning som blir terminens sista, står med i pdf:en som ni mottog i bekräftelsemejlet. Ibland händer det att våra tränare blir sjuka och kan komma att behöva ställa in någon träning, då blir terminens sista träning framflyttad en vecka.

FÖLJANDE RIKTLINJER GÄLLER

 • Föräldrar eller andra anhöriga är inte med i gymnastikhallen under träningen, med undantag för familjegymnastiken där föräldrarna är den del av träningen. Detta för att barnen ska kunna träna utan att bli distraherade och söka uppmärksamhet från föräldrar/anhöriga under träningens gång.
 • Tränarna släpper in gymnasterna 5 minuter innan träningen börjar. Kommer ni innan dess vill vi att ni väntar utanför hallen. Barnen går in själva i hallen och övriga väntar utanför. Har ni små barn som inte vågar gå in själva är det okej att följa med in till omklädningsrum vid träningsstart, vänta då tills övriga gymnaster blivit insläppta och gå sedan sist in, för att undvika trängsel.
 • Föräldrar eller andra anhöriga är inte med i gymnastikhallen under träningen, med undantag för familjegymnastiken där föräldrarna är den del av träningen samt redskap 3-4 år. Vi ber er att respektera detta och vänta i ett omklädningsrum eller utanför. Detta för att barnen ska kunna träna utan att bli distraherade och söka uppmärksamhet från föräldrar/anhöriga under träningens gång.
 • Gymnasten ska bli hämtad i tid, föräldrar eller anhöriga som hämtar ska vara på plats minst 5 minuter innan träningen slutar. Nu under pandemin är det extra viktigt att vänta utanför, för att undvika trängsel. Tränarna följer med barnen ut till parkeringen och möter upp er föräldrar/anhöriga vid träningens slut.
 • Har er gymnast/utövare svårt att vara ensam utan föräldrar under träningen kan man ställa upp som hjälpförälder och vara med och hjälpa till under träningen. Då ska man hjälpa alla barn och inte enbart sitt egna. Är ni intresserade av att bli hjälpförälder ​kan du anmäla dig på denna sida.​
 • Gymnasterna ska vara ombytta och ha gått på toaletten innan träningen startar. Gymnasterna ska ha på sig tighta träningskläder eller gymnastikdräkt. Vi tränar barfota eller i tossor/inneskor. Uppsatt hår, inga smycken. De bör även ha med sig en vattenflaska.
 • Ändrar ni kontaktuppgifter, telefonnummer och adress behöver ni själva gå in i Sportadmin Medlemsapp (laddas ner på Appstore eller liknande) och ändra era uppgifter. Byter ni mejl behöver ni kontakta barnungdom@ngf.se, då vi behöver gå in manuellt för att ändra er mejladress. Detta är viktigt så ni får information som skickas ut samt att vi kan nå er om det skulle behövas under träningen.
 • Meddela huvudtränaren om det är något viktigt vi behöver veta om ert barn som kan påverka träningen eller dess hälsa (allergi, sjukdom m.m.). På så vis kan vi vara mer förberedda eller eventuellt anpassa träningen vid behov.
Det är VIKTIGT att stanna hemma om man känner sig sjuk och man måste vara hemma TVÅ DAGAR symptomfri innan man får dyka upp på träningen. Viktigt att ni respekterar detta!

PROFILKLÄDER

I samarbete med Stadium erbjuder vi ett fint sortiment av profilkläder som alla våra medlemmar kan köpa! Logga in med ditt stadiumkonto och lägg din beställning direkt i webbshoppen och få dina kläder levererat till närmaste postombud eller butik inom några dagar. Klicka här för att komma till vår profilsida på stadium.se

När du är inloggad på stadium kan du passa på att stötta oss genom att lägga till oss under "stöd din förening". Stödet går till hela föreningen och är värdefullt för oss. Din egna bonus fungerar och utbetalas som vanligt, föreningsbonusen sker i bakgrunden och är inget du märker av. Exakt beskrivning hur du gör detta kan du läsa här

ÅTERANMÄLAN

Under terminen kommer vi att gå ut med information på www.ngf.se med datum på när vi öppnar upp återanmälan för kommande termin. Som medlem i föreningen har ni förtur och kommer kunna logga in på anmälningssidan och göra er återanmälan, innan anmälan öppnar för allmänheten och nya medlemmar.

NY INRIKTNING ELLER MER UTMANING

Om er gymnast vill byta inriktning och testa på någon av våra andra grupper till kommande termin är det fritt fram att anmäla er till någon annan än den grupp ni tidigare gått i. Är ni inte nöjda under terminens gång är ni varmt välkomna att önska ett byte till barnungdom@ngf.se

Vill ni gå kvar med samma inriktning är detta vår progression:

REDSKAPSGRUPPER
Om er gymnast vill ha mer utmaning till kommande termin kan ni anmäla er gymnast till en grupp för äldre barn. Vissa grupper har låsta åldrar men i våra redskapsgrupper är åldern endast en rekommendation och ni kan anmäla er till vilken grupp som helst, oavsett ålder. Ni kan också anmäla er till rekommendationsdagen, mer information om det finns längre ner.

HOPP&VOLT
Efter minst 1 termin i Hopp&Volt nivå 1 har alla gymnaster möjlighet att anmäla sig till Hopp&Volt nivå 2 som är en av våra fortsättningsgrupper. Efter en termin i nivå 2 kan gymnasterna anmäla sig till nivå 3. Från nivå 3 är det sedan tränarna som rekommenderar vilka gymnaster som är redo att gå vidare till nivå 4, eller genom en rekommendation från rekommendationsdagen. Vill er gymnast ha mer utmaning ska ni prata med era tränare om vad som krävs för att er gymnast kan gå upp i nivå.

PARKOUR & TRICKING
Parkour nivå 1, Parkour 6-7 år, Parkour 8-9 år och tricking nivå 1 är grupper som alla kan anmäla sig till. Från nivå 1 är det tränarna som rekommenderar vilka utövare som är redo att gå vidare till nivå 2. Vår mest avancerade nivå är en sammanslagen grupp som heter Parkour & Tricking nivå 3. Vill er utövare ha mer utmaning ska ni prata med era tränare om vad som krävs för att er utövare kan gå upp i nivå.

TÄVLINGSGRUPPER
Norrköpings GF har verksamhet inom truppgymnastik och artistisk gymnastik. Till dessa grupper har vi i dagsläget ingen öppen anmälan då vi har begränsade platser. För att börja i någon av våra tävlingsgrupper krävs det en rekommendation från rekommendationsdagen.

REKOMMENDATIONSDAGEN

Vill er gymnast ha mer utmaning i sin träning, eller om ni är osäkra på vilken grupp som skulle passa er gymnast bäst: då är rekommendationsdagen ett tillfälle för er. En gång per termin anordnar vi ett rekomendationstillfälle där vi träffar gymnaster som vill ha mer utmaning. Efter detta tillfälle får varje gymnast en rekommendation till en grupp där vi ser att gymnasten kommer få utmaning. Det kan vara en ny grupp eller en rekommendation till samma grupp ni tränat i tidigare. Detta är endast en rekommendation och ni blir inte automatiskt anmälda till någon grupp, ni måste själva gå in och göra er anmälan. Det är även genom detta tillfälle man får en rekommendation till vår tävlingsverksamhet. (vi har ett begränsat antal platser i vår tävlingsverksamhet och det krävs att en befintlig gymnast slutar för att vi ska kunna ta in någon ny). Denna dag är endast för våra befintliga medlemmar och information samt datum skickas ut via e-post. Rekommendationsdagarna arrangeras under en dag i maj/juni och i december/januari.

AVBOKNING & FAKTURAFRÅGOR

Om ni skulle önska att avboka er plats finns mer information i vår avbokningspolicy. Observera att om ni har rätt till pengar tillbaka är det till avbokning@ngf.se som avbokningen görs. Har ni en fråga gällande er faktura kontaktar ni kassor@ngf.se

SVAR PÅ VANLIGA FRÅGOR

 • Vad gör ni med kvarglömda saker?
  Har er gymnast glömt något i träningshallen ska ni kontakta er huvudtränare. Vi har inte som policy att tränarna ska ta med kvarglömda saker hem efter en träning. Om något har kommit bort och ingen av tränarna har tagit hand om det kan ni kontakta skolan ni tränar på och höra vart de förvarar kvarglömda saker. Vi hyr hallarna av kommunen och har därmed inte tillgång till dem förutom under bokade tider.

 • Min gymnast vill ha mer träning, kan ni erbjuda det?
  Våra grupper har endast 1 tillfälle i veckan. Träningsmängden är mellan 40-120 minuter beroende på grupp. Vill er gymnast ha mer träning kan ni anmäla er till fler grupper. Det finns ingen gräns på hur många grupper en gymnast får träna i på breddsidan. En gymnast som är 9 år kan exempelvis anmäla er till Hopp&volt nivå 1, Cheerleading och Barr&Bom = 3 dagar i veckan.

 • Min gymnast vill börja i en tävlingsgrupp, hur går vi tillväga?
  Alla våra tävlingsgrupper är fortsättningsgrupper och har en stängd anmälan. Om er gymnast går i en av våra barn- eller ungdomsgrupper och är intresserad av att komma till en av våra fortsättningsgrupper ska ni delta under våra rekommendationsdagar. Tyvärr har vi ett begränsat antal platser i vår tävlingsverksamhet och det krävs att en befintlig gymnast slutar för att vi ska kunna ta in någon ny.
 • MEDLEMSAPPEN​

  Ladda ner “SportAdmin MedlemsApp” och få alla utskick från oss samlade på ett och samma ställe. Du kan även se dina fakturor från oss.

  Har ni frågor gällande er träning och er gymnast ska ni kontakta huvudtränaren. Har ni allmänna frågor om föreningen, maila: barnungdom@ngf.se så hjälper de er.

  Med vänliga hälsningar
  Norrköpings Gymnastikförening