PARKOUR ATT TA SIG FRÅN PUNKT A TILL PUNKT B PÅ SNABBAST, SMIDIGAST OCH EFFEKTIVAST SÄTT

I parkour nivå 1 får utövarna  en introduktion till parkouren och en förberedelse inför parkourens utmaningar genom att öva upp  kroppskontrollen med grundläggande rörelser. Dessa inkluderar att hoppa, rulla och klättra. Under terminen kommer man att applicera det bl.a. genom att gå balansgång på bommar, hoppa mellan plintar och klättra i ribbstolar. Man kommer även att lära sig hur man tar sig an högre höjder på ett säkert sätt. Vi lär även ut rörelser som är unika för just parkouren,  t.ex. fotplaceringar i hopp och att klättra utan att ta hjälp av knän och smalben.

I parkour nivå 2 tillämpas övningarna från nivå 1 på ett mer avancerat sätt. Vi tar våra grundövningar till högre höjder och övar längre avstånd och övar på svårare varianter av grundövningarna, som dubbelkong, kong precision, reverse och kash (kong-dash). Allt detta kommer vi också lära oss att behärska i kombinationer/lines. Svårighetsgraden på våra hopp och balansövningar ökar också med högre höjder och svårare fotplaceringar. Precisionshoppen kommer vi exempelvis nu att göra mellan räcken. Nivå 2 bjuder också på lite friare träning då vi ibland kommer att få ta oss an hinder på vårt egna vis. Vi kommer också att testa på att tävla inom gruppen. Exempel på en sådan tävling är en speedcourse där vi tävlar om vem som snabbast kan ta sig från punkt A till punkt B.

Inför varje vår- och hösttermin släpper vi platser till grupperna och anmälan görs via bokningssidan, under bokningsperioderna inför terminsstarterna VT & HT.

PARKOUR NIVÅ 1

NIVÅ 1 FRÅN 6 ÅR

Förkunskaper Inga förkunskaper krävs. Barnet ska minst fylla den lägsta angivna åldern för respektive grupp under året.

Föräldrar & anhöriga Barnen är på träningen själva utan sina föräldrar i hallen. 

Antal träningar 10 st á 55 minuter.

Lov & röda dagar Under lov & röda dagar har vi inte schemalagd träning.

Platser, dagar och tider Finns att se på bokningssidan under bokningsperioderna inför terminsstarterna VT & HT.

Träningsupplägg
Samling (5 minuter). Uppvärmning (10 minuter). Dagens övningar, dessa genomförs mestadels på stationer där vi testar på de olika grundrörelserna (25 minuter). Plocka undan (10 minuter). Avslut (5 minuter).

PARKOUR NIVÅ 2

NIVÅ 2

Förkunskaper Detta är en fortsättningsgrupp och det krävs en rekommendation från tränarna för att börja i denna grupp. Gruppen har därför ingen öppen anmälan. Tränarna flyttar de utövare som behöver mer utmaning från nivå 1 till nivå 2 i början av terminen. Ni får då ett mejl från tränarna där ni får tacka ja eller nej till platsen. 

Föräldrar & anhöriga Barnen är på träningen själva utan sina föräldrar i hallen.

Antal träningar 10 st á 85 minuter.

Lov & röda dagar Under lov & röda dagar har vi inte schemalagd träning.

Platser, dagar och tider Finns att se på bokningssidan under bokningsperioderna inför terminsstarterna VT & HT.

Träningsupplägg Samling (5 minuter). Uppvärmning (15 minuter). Stationsträning (50 minuter). Plocka bort (5 minuter). Avslut och stretch (10 minuter).