REDSKAPSGYMNASTIK GENOM LEK OCH REDSKAPSBANOR TRÄNAR VI PÅ GYMNASTIKENS GRUNDFORMER

Våra redskapsgrupper vänder sig till de barn som vill lära sig mer om gymnastik genom lek och fartfyllda redskapsbanor.

Träningen utgår ifrån gymnastikens grundformer (åla, krypa, springa, hoppa, balansera, rulla, stödja, klättra, hänga, kasta och fånga) och vi använder oss av redskapen ringar, räck, rep, bom, plint, bänkar, matta och satsbräda. Under terminen varieras övningarna i redskapsbanorna och gymnasterna utmanas med gymnastiska övningar som framåt- och bakåtkullerbytta, huvudstående, handstående, brygga, hjulning, ljushopp och rotationer i räck och i ringar. I de äldre grupperna tränar vi även på förövningar till bland annat frivolt, rondat och handvolt.

Våra tränare är utbildade av Svenska Gymnastikförbundet inom barngymnastik och har utbildningarna Intro Svensk Gymnastik och Gymnastikens Baskurs

Inför varje vår- och hösttermin släpper vi platser till gruppen och anmälan görs via bokningssidan.

Till våra redskapsgrupper tar vi gärna emot hjälp av föräldrar som är med och stöttar våra ledare och barn under träningen. Läs mer om rollen som hjälpförälder här.

REDSKAPSGYMNASTIK

4-9 ÅR

Förkunskaper Inga förkunskaper krävs. Vi har flera olika åldersindelningar för våra redskapsgrupper och åldern på gruppen är endast en rekommendation.

Föräldrar & anhöriga Gymnasterna gympar själva utan sina föräldrar i hallen. Är ert barn inte redo att träna utan sina föräldrar rekommenderar vi familjegymnastiken eller att en anhörig/förälder anmäler sig som hjälpförälder. 

Antal träningar 10 st á 55 minuter.

Träningsupplägg Samling (5 minuter). Lek till uppvärmning (10 minuter). Stretch & grundpositioner (5 minuter). Redskapsbana (25 minuter) Eventuellt bortplock (5 minuter). Avslut (5 minuter).

Lov & röda dagar Under lov & röda dagar har vi inte schemalagd träning.

Platser, dagar, tider & åldersindelning Finns att se på bokningssidan under bokningsperioderna inför terminsstarterna VT & HT.