NORRKÖPINGS GF

AMT - Vuxen

AMT - Avancerad Motorsik Träning är ett träningskoncept som kombinerar gymnastikens grundträning med intensiv cirkelträning. Man tränar koordination och kroppskontroll, styrka och kondition, rörlighet och spänst - på en och samma gång. Se denna video för att få en inblick i träningen.

I AMT får man också träna på utvalda gymnastiska övningar. De är grundläggande övningar som valts ut kan ses som grunden till många andra övningar inom gymnastiken. De är därför lämpliga att träna på för alla, oavsett bakgrund. Bland dessa övningar finns handvolt, pendlingar i räck, salto och frivolt. Dessa övningar kan oavsett nivå alltid tränas och bli bättre.

Förbättrad motorik är idag något som många eftersträvar i sin träning men det är få vet hur man gör. I AMT finns en stor mängd övningar som förbättrar de motoriska egenskaperna. AMT utmanar såväl kropp som tanke och riktar sig till dig som vill utmanas utöver det vanliga. Fysträningen inom AMT är indelad i fyra nivåer från medel till mycket avancerad nivå. Med en tydlig progression som ger deltagaren en markant förbättrad kroppskontroll. Träningen är anpassad till dig som tidigare varit gymnast eller dig som är vältränad motionär.

AMT tränas i grupp men med individuell anpassning. Träningen är individualiserad och fokuserar på människors olika utvecklingstakt. Det finns fyra olika svårighetsgrader på övningarna och en tydlig progressionskurva för de gymnastiska momenten. Så det är lätt att följa och hitta rätt nivå, utifrån var och ens fysiska förutsättningar.

De specifikt utvalda styrkeövningarna som blandas med akrobatik och fysiska utmaningar gör AMT till en väldigt rolig och utmanande träningsform. AMT kan utföras i en vanlig skolsal (gympasal).

Förkunskaper Inga förkunskaper krävs. Gymnasten ska minst fylla 17 år under året.
Föräldrar & anhöriga Enbart aktiv utövare vistas i hallen. 
Antal träningar 10 st á 90 minuter.
Lov & röda dagar Under lov & röda dagar har vi inte schemalagd träning.
Platser, dagar och tider Finns att se på bokningssidan.