NORRKÖPINGS GF

KvAG GUL 2015-2017

Detta är en ny grupptyp för VT23 och bokningen för denna grupp öppnar för befintliga medlemmar onsdag den 21 december kl 18.00. Nya medlemmar kan inte boka denna grupp då det är en fortsättningsgrupp. Läs mer om gruppen nedan: 

Detta är en förberedande tävlingsgrupp inom Kvinnlig artistisk gymnastik (KvAG) och en fortsättningsgrupp. Det är öppen anmälan till VT23 för befintliga medlemmar. Eftersom detta är en fortsättningsgrupp behöver gymnasten kunna vissa grundläggande gymnastiska övningar för att kunna börja i gruppen. Dessa är: Kullerbytta, huvudstående och på god väg till handstående och uppdrag i räck. Då detta är en förberedande tävlingsgrupp bör det finnas en vilja att tävla. 

KvAG är en individuell sport och består av fyra grenar, hopp, barr, bom och fristående. I denna förberedande tävlingsgrupp kommer gymnasterna fortsätta att träna på gymnastikens grundformer: åla, krypa, springa, hoppa, balansera, rulla, stödja, klättra, kasta och fånga. På träningarna använder vi oss av redskapen plint, matta, satsbräda, kil, barr och bom. Under terminen varieras övningarna på träningarna. Stort fokus inom KvAG är styrka och rörlighet. Vi övar på statiska styrkeövningar, rörlighetsträning, framåt-och bakåtkullerbytta, huvudstående, handstående, brygga, hjulning och ljushopp. Gymnasterna kommer även att utmanas genom att träna på förövningar inför rondat, handvolt, flickis, frivolt och specifika övningar på KvAG-redskapen. 

Våra tränare är utbildade av Svenska Gymnastikförbundet inom KvAG.Förkunskaper: Kullerbytta, huvudstående och på god väg till handstående och uppdrag i räck

Föräldrar & anhöriga: Gymnasterna gympar själva utan sina föräldrar i hallen. Är ert barn inte redo att träna utan sina föräldrar rekommenderar vi familjegymnastiken eller att anhörig/ förälder anmäler sig som hjälpförälder. Mer information om anmälan till att bli hjälpförälder finns här.

Antal träningar: Terminsvis januari-juni & augusti-december á 75 minuter.

Lov & röda dagar: Under lov och röda dagar har vi inte schemalagd träning. 

Plats: Källvindshallen torsdagar kl 15.30-16.45