NORRKÖPINGS GF

TRUPP BRONS 2015-2016

Nya medlemmar kan inte boka denna grupp då det är en fortsättningsgrupp. Läs mer om gruppen nedan: 

Detta är en förberedande tävlingsgrupp inom truppgymnastik och en fortsättningsgrupp. Eftersom detta är en fortsättningsgrupp behöver gymnasten kunna vissa grundläggande gymnastiska övningar för att kunna börja i gruppen. Dessa är: Kullerbytta, hjulning med raka ben, huvudstående och på god väg till handstående. Då detta är en förberedande tävlingsgrupp bör det finnas en vilja att tävla. 

Truppgymnastik är en lagsport och består av tre grenar, tumbling, trampett och fristående. I denna förberedande tävlingsgrupp kommer gymnasterna fortsätta att träna på gymnastikens grundformer: åla, krypa, springa, hoppa, balansera, rulla, stödja, klättra, kasta och fånga. På träningarna använder vi oss av redskapen ringar, plint, bänkar, matta, satsbräda, kil och trampett.

Under terminen varieras övningarna på träningarna. Vi övar på framåt-och bakåtkullerbytta, huvudstående, handstående, brygga, hjulning, ljushopp och rotationer i ringar. Gymnasterna kommer även att utmanas genom förövningar till rondat, volt framåt, handvolt och flickis. 

Våra tränare är utbildade av Svenska Gymnastikförbundet inom Truppgymnastik.
Förkunskaper: Kullerbytta, hjulning raka ben, huvudstående och på god väg till handstående.

Föräldrar & anhöriga: Gymnasterna gympar själva utan sina föräldrar i hallen. Är ert barn inte redo att träna utan sina föräldrar rekommenderar vi familjegymnastiken eller att anhörig/ förälder anmäler sig som hjälpförälder. Mer information om anmälan till att bli hjälpförälder finns här.

Antal träningar: Terminsvis januari-juni & augusti-december á 90 minuter.

Lov & röda dagar: Under lov och röda dagar har vi inte schemalagd träning. 

Plats: Navestadshallen B-sal 

Träningsupplägg: 
Samling 5 minuter
Lek till uppvärmning 5 minuter
Längor till uppvärmning: 10 minuter
Stretch och grundpositioner: 15 minuter 
“Redskapsbana” 45 minuter
Avslut och stretch 10 minuter